ငယ္ရြယ္ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနၿဖင့္ အိုမီဂါ-၃ အဆီအက္စစ္ ၾကြယ္ဝေသာ ငါးမ်ားကို ပို၍စားေပးရံုၿဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ၿဖစ္ပြားႏိုင္ေၿခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန အသစ္တစ္ရပ္အရ သိရသည္။ အေမရိကန္ႏွလံုး ေရာဂါအဖြဲ႕အစည္း၏ ဂ်ာနယ္၌ အဆိုပါေတြ႕ရွိခ်က္ကို ဒီဇင္ဘာလ ၆ရက္ေန႕က ေဖာ္ၿပခဲ့သည္။ ပထမဆံုးအၿဖစ္ ကေလးေမြးဖြားႏိုင္သည့္ အသက္အရြယ္တြင္ရွိေသာ ဒိန္းမတ္ႏိုင္ငံမွ အမ်ိဳးသမီးမ်ားကို ေလ့လာခဲ့ရာတြင္ ရွစ္ႏွစ္အတြင္း၌ ငါးကိုစားသံုးေလ့မရွိေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ ငါးကိုပံုမွန္စားသံုးေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားထက္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ၿဖစ္ႏိုင္ေၿခ ၅ဝရာခိုင္ႏွုန္း ပို၍မ်ားၿပားေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။ ငါးကိုစားေလ့ မရွိေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားကို အိုမီဂါ-၃ ၾကြယ္ဝေသာ ငါးကိုအပတ္စဥ္ စားသံုးေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ငါးစားေလ့မရွိသူမ်ားသည္ ႏွလံုးႏွင့္ေသြးေၾကာ ေရာဂါမ်ားၿဖစ္ႏိုင္ေၿခ ၉ဝရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပိုမိုေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။ အဆိုပါ သုေတသနအဖြဲ႕သည္ အသက္၁၅ႏွစ္မွ ၄၉ႏွစ္အတြင္းရွိေသာ အမ်ိဳးသမီးေပါင္း ၄၉,ဝဝဝ ကိုေလ့လာခဲ့ၾကၿခင္း ၿဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္။
0 comments:
Post a Comment
နည္းပညာနဲ႕ ပတ္သတ္ျပီး သိလိုသည္မ်ားကို ေမးခဲ့နိုင္ပါတယ္...နည္းပညာတိုင္းက ကၽြန္ေတာ္ ေရးထားတာ မဟုတ္ေပမယ့္..ကၽြန္ေတာ္ သိသေလာက္ကို ေျဖေပးမွာပါ..သတင္းပို႕စ္ေတြနဲ႕ ပတ္သတ္ျပီးလည္း..ၾကိဳက္သလို ေ၀ဖန္နုိင္ပါတယ္...